Onderhoudstips

Uw nieuwe badkamer is een hoge investering waar u lang plezier van wilt hebben. Daarom is het belangrijk om het sanitair en de tegels op de juiste wijze schoon te maken en goed te onderhouden. Wij kiezen alleen voor kwalitatief goede materialen. Het Culemborgs Badkamerhuys geeft u graag deze onderhoudstips:

 • Gebruik uitsluitend milde schoonmaakmiddelen waarvan in de productinformatie uitdrukkelijk staat dat deze geschikt zijn voor de te reinigen materialen.
 • Aggressieve schoonmaakmiddelen zoals antikalk en ammoniak kunt u beter niet gebruiken voor keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen is uit den boze want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is.
 • Gebruik een zachte doek, zeem of spons.
 • Gebruik geen microvezeldoekjes of vuilgommen. Deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die krasjes kunnen achterlaten.
 • Maak alle oppervlakken altijd droog. Staand water kan schade veroorzaken op kitranden (schimmel) en tegels (kalk).
 • Heeft u uw keramiek laten behandelen met een anti kalk coating dan kunt u deze niet schoonmaken met bleekwater. Dit tast de antikalkcoating aan waardoor deze snel verdwijnt. Hiervoor kunt u het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken of heeft u een speciaal middel nodig dat verkrijgbaar is bij het Culemborgs Badkamerhuys.
 • Helder glas van de douchewand kan met milde schoonmaakmiddelen en gebruikelijke glasreinigers goed worden schoongemaakt. Chemicalien of bijtende middelen moeten onmiddellijk met water worden afgenomen, om het glazen oppervlak te beschermen. Schuren en hard wrijven beschadigd het glazen oppervlak ook. Indien de douchewand met een antilkalk coating is behandeld is het verstandig om met een zachte doek en een speciaal daarvoor ontwikkeld reinigingsmiddel te gebruiken dat verkrijgbaar is bij t Culemborgs Badkamerhuys.
 • Kunststof zoals mineraalmarmer wastafels, acryl baden en douchebakken kunnen met gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Gebruik geen schuurmiddelen en altijd een zachte doek of spons. Schoonmaakmiddelen op azijnbasis, nitro- of kunstharsverdunners zijn niet geschikt voor de reiniging van kunststof oppervlakken.
 • Wilt u uw mineraalmarmer wastafel extra beschermen dan kunt u de wastafel elk kwartaal met een goede autowas behandelen. Hierdoor wordt het blad gepolijst en kunnen kleine krasjes verdwijnen, ook wordt de waterafstotende werking versterkt.
 • Haarkleurmiddel, bleekmiddel en water boven de 65 graden kunnen de wastafel blijvend beschadigen.
 • Hoogglanzende meubelfronten beschikken over zeer goede reinigingsmogelijkheden, omdat het oppervlak compleet gesloten is. Vuil kan daardoor zonder veel krachtinspanning en zonder chemische middelen goed worden verwijderd. Let er wel op dat de gebruikte schoonmaakmiddelen (doekjes, sponsjes, enz.) extreem schoon zijn. Eventueel aanwezige zand- of stofdeeltjes kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken. Gebruik geen microvezeldoekjes!
 • Voor het reinigen van chromen kranen adviseren wij u geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Chroom blijft mooi als u het regelmatig met een zachte doek schoonmaakt en hiervoor een mild schoonmaakmiddel gebruikt.
 • Natuursteen is uniek door de oneffenheden, kleurverschillen en ingesloten deeltjes die iedere tegel van zichzelf heeft. Een bewijs voor het natuurlijke karakter is de patina die in de loop van de jaren wordt gevormd. En ook gebruikssporen horen daarbij. Er mogen geen zuurhoudende onderhoudsmiddelen, bijtende reinigingsmiddelen en reinigers met azijn of citrus gebruikt worden. De uitstraling van de natuursteen kan alleen worden behouden, als u vuil uitsluitend met een vochtige doek verwijdert. Wij raden u aan om het natuursteen te impregneren. Badkamerhuys adviseert u graag.
 • Spiegels kunt u met een schone zachte doek (zeem) met behulp van lauw water schoonmaken. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt. Gebruik nooit zure, kalk reinigende of schurende producten, die tasten de randen van de spiegel aan. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met veel ammoniak. Zorg na gebruik van de badkamer dat er geen condens achterblijft op de spiegel. Spiegelverwarming zorgt ervoor dat uw spiegel altijd condensvrij is.
image

Schoonmaakmiddelen

Wilt u dat uw droombadkamer ook als nieuw blijft dan is het verstandig om uw badkamer schoon te maken met de schoonmaakmiddelen van Baden+ die het Culemborgs badkamerhuys verkoopt. Deze gaan op zeer krachtige wijze geur en vuil tegen en zijn op basis van milieuvriendelijke materialen samengesteld. Lees meer..

 

Contact

Het Culemborgs Badkamerhuys

Anthonie van Diemenstraat 34b
4104 AE Culemborg
info@badkamerhuys.nl
T : 0345-51 99 32
badkamerhuys
 
Privacy Policy

Openingstijden

 • Di t/m Do van 10.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
 • Zondag en Maandag gesloten


© 2020 Culemborgs Badkamerhuys.